Pasionat de inotul in ape deschise, am efectuat o serie de inoturi respectand regulile de marathon swimming, unele in competitii organizate de asociatii de specialitate, altele in regim de organizare proprie.

In Romania am efectuat in premiera nationala, dupa reguli de marathon swimming, traversarea inot a lacurilor Belis, Vidraru*2, Bicaz, Razelm. Iar in 2021, am stabilit un nou record national de anduranta, parcurgand inot in premiera distanta de 120 kilometri intre Bazias si Orsova, pe intregul defileu al Dunarii, dupa un efort continuu de aproape 29 ore.

International am participat in cadrul a 5 prestigioase competitii, desfasurate in unele dintre cele mai variate si dificile locuri, precum „Marea de gheata” in campionatul olandez, in Marea Egee sau in Oceanul Indian.

Am contribuit la formarea a numeroase echipe de asistenti si observatori pentru documentarea inoturilor, dupa regulile consacrate de marathon swimming; inoturi proprii sau ale altor sportivi romani, precum Avram IANCU –  in aventura sa de 103,8 km pe Dunare, intre Pojejena si Portile de Fier.

Am indeplinit rolul de observator pentru inotul sportivului Andrei DAVID, in dubla traversare a lacului Vidraru 20.4 km.

Practic am avut onoarea sa contribui la toate cele sapte inoturi din Romania, ratificate sau in curs de ratificare de catre prestigioasa autoritate Marathon Swimmers Federation, (MSF) USA. 

Dpdv al contributiei internationale, in acest sport, in anul 2021 am fost inclus in echipa MSF, in cadrul Grupului de revizuire si ratificare a inoturilor documentate, unde verific veridicitatea si calitatea documentatiei transmise de inotatori, din intreaga lume, si exprimarea opiniei privind indeplinirea (sau nu) a conditiilor pentru ratificarea MSF.

Din alte discipline, in regim amator am parcurs 3 maratoane de alergare si 4 evenimente de distanta half Ironman (70.3 mile), pe langa „maratonul vietii”. 

Doresc sa contribui la dezvoltarea comunitatii de practicanti de inot, pe orice distanta si in cadrul oricarui sport, ca este el triatlon, aquatlon, inot amator, masters, in bazin sau in ape deschise, pe distante scurte sau ultra, in neopren sau dupa regulile MSF.

Date de contact

ro_RO